Op de fiets naar het werk wordt steeds leuker!

Een speed pedelec is een elektrische fiets waarbij de ondersteuning niet, zoals bij andere elektrische fietsen, stopt bij 25 kilometer per uur. Door zelf mee te trappen kunnen snelheden van 45 kilometer bereikt worden. De ideale fiets voor woon-werkverkeer. 

Aan het fietsen op speed pedelec zijn wel een aantal regels verbonden. Sinds 1 januari 2017 hoort de speed pedelec vanwege de snelheid officieel tot de categorie bromfiets. Op de fiets wordt een geel brommerplaatje gemonteerd. En net als voor bromfietsers is de helm verplicht. Voor de speed pedelec zijn lichte helmen ontworpen die comfortabel zijn om te dragen. Een speed pedelec mag niet op op het fietspad komen, tenzij er een verplicht fiets/bromfietspad is, dan moet u daarop rijden. Een high speed e-bike moet voorzien zijn van een kenteken en worden geregistreerd bij het RDW.

Bikes & Repairs is dealer van Riese-Müller
Riese-Müller maakt moderne en sportief ogende high speed e-bikes gemaakt van degelijk materiaal. De meeste modellen zijn leverbaar in verschillende schakelvarianten. Wij hebben een aantal modellen op voorraad staan in onze winkel in Swifterbant.

Probeer en ervaar!
Wilt u weleens op een high speed e-bike fietsen? Kom dan langs bij ons in de winkel en ervaar de pure power. Wij stellen vooraf de fiets op maat af zodat u een optimale proefrit kunt maken. Wel is hier een geldig rijbewijs voor nodig.

Bikes & Repairs is dealer van Riese-Müller
Bikes & Repairs is dealer van Riese-Müller